24 mei '17

Hogere geluidsschermen

3188
door Joris Herpol
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Ben Weyts (N-VA), wil deze bestuursperiode meer dan 8 miljoen euro investeren in geluidsschermen in Vlaams-Brabant. De laatste investering dateert van 2012 in Grimbergen.

‘We werken aan de weg, maar ook aan de leefbaarheid van wie binnen gehoorsafstand woont’, zegt Weyts. ‘De overlast moet worden gemilderd. Veel geluidsschermen in Vlaams-Brabant zijn meer dan 30 jaar oud en hebben andere standaarden.’

Zo zijn de schermen langs de E411/A4 in Overijse uit 1983 slechts tussen de 2,6 en 3,6 m hoog. Nu komen er nieuwe schermen tot 6 m hoog. De schermen langs de ring rond Brussel in Beersel – ook zo’n 30 naar oud – zijn richting Groot-Bijgaarden totaal bouwvallig en amper 1,8 m hoog; de nieuwe schermen worden 5 m hoog. De schermen richting Halle zijn tot 3,15 m hoog in Beersel, de nieuwe schermen worden er tot 7 m hoog.

In Overijse komt er in totaal 3.250m² aan geluidsschermen bij. In Beersel worden de geluidsschermen richting Drogenbos verlengd met 255 m, richting Halle met 416 m. In Kraainem worden er langs de binnenring 864 strekkende meter aan extra geluidswanden geplaatst.

REAGEREN

Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels.