01 mei '22

Vervoersmiddelen combineren

1568
door Tina Deneyer
In Vilvoorde kan je voortaan gemakkelijk overstappen van het ene naar het andere vervoersmiddel aan het Hoppinpunt Kassei, vlak bij bushalte Vilvoorde Vlierkens.

Aan het Hoppinpunt is er een gratis parking met honderd plaatsen en zes laadpalen voor elektrische wagens, een fietskluis, een overdekte fietsenstalling en deelfietsen. Zeven buslijnen verbinden vanuit het Hoppinpunt Vilvoorde en Brussel. ‘Het nieuwe Hoppinpunt is opnieuw een belangrijke stap in het kwaliteitsvol openbaar vervoer dat we als Vlaamse overheid in de hele Vlaamse Rand willen aanbieden’, zegt Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit (Open VLD). ‘Door vervoersmiddelen te combineren raak je makkelijker op je bestemming. Op deze manier bieden we weggebruikers een waardig alternatief voor de auto en verminderen we stap voor stap het aantal auto’s op de Ring.

‘Het nieuwe Hoppinpunt kadert in de Werken aan de Ring in Vilvoorde’, vult Marijn Struyf, woordvoerder van de Werkvennootschap aan. ‘Naast de aanleg van verschillende fietssnelwegen in de buurt krijgen de stationsomgeving en het Heldenplein een make-over. In de heraangelegde Rubensstraat zorgen vrije busbanen voor vlotte busverbindingen.’